100 Years Later

This is a kitchen in a small and simple 1920’s bungalow-style house. The original breakfast nook that would have been typical of that period had been removed by a previous owner. The entire space was gutted except for the charming, original built-in wall cabinets, which fit perfectly above the fridge in its new location. A large pass-through window was created in the wall that separated the dining room. This created nice expansive views into the dining and living area. A breakfast bar top was added for informal dining. A new window replaced an awkward pantry above the basement stairs, and created an additional view into the back yard. Several layers of linoleum were removed to reveal a beautiful and durable pine sub floor. It was sanded and coated with clear satin polyurethane, allowing its blemishes and imperfections to lend warmth and character. A limited number of new wall cabinets were installed; instead, open shelves create an airy feel in this small space. Note the wall-mounted dish drying/storage rack. Butcher block counters, subway tile splash, an apron-front sink, and reclaimed light fixtures complete this updated farmhouse look.

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *